Ads 468x60px

marți, 17 iulie 2012

Liniștea din apartament

Tu unde locuiești?Dacă stai într-un apartament mic, sufocant și nu prea știi cum să organizezi spațiul ”Bine ai venit”. Liniștea din apartamentul tău va fi dată de plante. Sari din fața calculatorului și apucate de treaba! Cu ce poți începe? Simplu, organizează lucruri în funcție de modul și frecvența de folosire.
După ce ți-ai aranjat lucrurile, cauta spațiu pentru plante. De ce să avem plante în apartament? Păi un mare beneficiu adus locatarului este eliberarea de oxigen și au un efect estetic. Pentru apartamentele sufocante părerea mea este că plantele mici merg cel mai bine. De exemplu putem așeza plantele pe pervazul geamului, pe birou, pe diferite dulapuri sau de ce nu pe mobilier conceput special pentru plante.
Plantele mele preferate pentru apartament


Violetele de Parma. Sunt plante ce se întrețin ușor dacă cunoaștem câteva lucruri despre ele. Această plantă are nevoie de lumina, dar trebuie rețin faptul că nu trebuie ținută direct în razele solare. Există posibilitatea ca planta să nu înflorească datorită insuficienței luminoase. Un alt lucru important pentru violete este udarea. Irigarea se face prin punerea de apa în ”farfuriuța” ghiveciului. Pentru acest lucru trebuie sa va asigurați că ghiveciul prezintă orificii, dacă  nu sunt prezente trebuie făcute. Le puteți realiza cu ajutorul unui cui, cuțit sau orice obiect ascuțit. Planta va absorbi cantitatea de apa necesară. Ca planta să absoarbă ușor apa puneți la baza ghiveciului pietricele sau orice material cu dimensiuni mai mari (puteți pune și bucăți de ghivece de lut). 


Pentru a nu îmbolnăvi planta este esențial ca udarea sa fie realizată cum am menționat mai sus. În caz contrar frunzele se vor uda și putrezi. Violetele nu agrează temperaturile foarte ridicate și fluctuațiile de umiditate. Temperatura optima este cuprinsa intre 17-24 grade Celsius. Pentru a menține planta sănătoasă aceasta trebuie aerisita, mai exact ruperea frunzelor în zonele mult prea aglomerate.
Violetele de Parma se înmulțesc prin despărțirea tufei, prin butași de frunza, dar și prin semințe. Înmulțirea se va realiza primăvara și toamna.
Cam atât acum, dar urmărește în continuare pentru cât mai multe informații.
V-am pupat!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu